Niciun bolnav cronic nu alege când să se îmbolnăvească și când să se interneze în spital. Boala cronică de orice fel are o evoluție naturală care nu se supune deciziilor arbitrare ale autorităților.

Rugăm Parlamentul și Guvernului României să anuleze taxarea cu 10% pentru toate concediile medicale, atât pentru bolile cronice cât și pentru afecțiunile acute, concediile de maternitate, concediile medicale pentru îngrijirea copilului bolnav, concediile medicale datorate unor accidente.

Dacă Guvernul consideră că se abuzează de concediile medicale, să declanșeze investigații care să identifice și să pedepsească abuzurile. Nu pot fi pedepsiți toți românilor doar pentru că nu au fost identificați cei care abuzează de concediile medicale.

Bolnavii cronici din România nu și-au ales boala, dar sunt nevoiți să trăiască cu efectele ei, iar taxarea cu 10% a concediilor medicale pune o povară în plus asupra lor pe lângă celelalte pe care le generează un sistem medical prost finanțat: lipsa fondurilor pentru analizele medicale, probleme cu găsirea medicamentelor în farmacii, întârzieri în finanțarea spitalelor și farmaciilor. Toate acestea duc la întârzieri în administrarea terapiilor și implicit la agravări ale stării de sănătate și creșterea numărului de concedii medicale.

Încetați să vă mai jucați cu sănătatea Românilor!

Consiliul Director

Alianța Pacienților Cronici din România