Proces APCR

Cine doreste sa actioneze statul roman in judecata, este invitat sa ne contacteze. Va oferim suport juridic gratuit. Este dreptul dumneavoastra la viata!
abc_romania@yahoo.com;
Tel: 0723/240.223
 

Şapte pacienţi au dat în judecată statul român. Curtea de Apel a decis ca Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României să plătească celor şapte bolnavi de cancer toate medicamentele.

Dosar 3552/2/2014 – PACIENTI MEDICAMENTE COMPENSATE – Sectia a VIII-a
contencios administrativ si fiscal – CURTEA DE APEL BUCURESTI

Hotărât/18.06.2014/Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României.Respinge excepţia inadmisibilităţiiAdmite cererea de ordonanţă preşedinţială.Obligă pârâţii, să asigure reclamanţilor, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.3550/2/2014 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, următoarele medicamente, pe bază
de prescripţie medicală, în regim de compensare 100% (fără contribuţie personală):- Vemurafenibum (denumire comercială Zelboraf) pentru reclamanta Popescu Alma Iuliana,- Ipilimumab (denumire comercială Yervoy) şi Vemurafenibum (denumire comercială Zelboraf) pentru reclamantul Onofrei Mircea Gabriel, – Vemurafenibum (denumire comercială Zelboraf) pentru reclamanta Mitrache Elena Aura, – Vemurafenibum (denumire comercială Zelboraf) pentru reclamanta Drăgan Viorica, – Vemurafenibum (denumire comercială Zelboraf) pentru reclamantul Groper Alexandru, – Tocilizumabum (denumire comercială Roacterma) pentru reclamantul Imets Joszef- Aba, – Crizotinibum (denumire comercială Xalkori) pentru reclamantul Ursache Robert Sebastian.Cu apel în 5 zile de la pronunţare.Pronunţată în
şedinţă publică astăzi 18.06.2014. I.C.G/I.P

 

Şapte bolnavi de cancer luptă pentru viaţă în sala de judecată. Sătui de promisiunea actualizării listei de medicamente compensate, bolnavii au cerut în instanţă emiterea unei ordonanţe prezidenţiale prin care să li se deconteze tratamentul mult prea scump pentru posibilităţile lor. Guvernul a dat asigurări că la 1 aprilie, bolnavii vor avea la dispoziţie tratamente moderne, decontate de stat, însă aşteptările s-au dovedit zadarnice până acum. Miercuri, Curtea de Apel a decis ca Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României să plătească celor şapte bolnavi de cancer toate medicamentele.

 

Lista de medicamente compensate nu a mai fost actualizată din 2008, iar bolnavii nu-şi permit tratamentele pentru că sunt foarte scumpe. Curtea de Apel a decis ca Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României să plătească celor şapte bolnavi de cancer toate medicamentele. Preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a spus la REALITATEA TV că aceasta este o luptă câştigată.

Cezar Irimia: „Statul trebuie să garanteze dreptul la viaţă prin Constituţie”

„Statul trebuie să garanteze dreptul la viaţă prin Constituţie. Mulţumesc instanţei că şi-a făcut datoria şi că dăm o şansă acestor pacienţi. Suntem minţiţi la fiecare patru ani de politicienii care ne cer votul. Ne vom apăra dtrepturile în justiţie. Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu şi-a reactualizat listele de medicamente”, a spus Irimia la REALITATEA TV.

 

Avocat: Am arătat că dreptul la viaţă este afectat în mod direct

Dan Cimpoeru, avocatul care i-a apărat pe cei şapte bolnavi a spus că a cerut în instanţă şi reactualizarea listei de medicamente compensate. „Noi am cerut pârâţilor să asigure tratamentul a şapte bolnavi de cancer şi am cerut şi actualizarea listei de compensate. Noi am arătat că dreptul la viaţă este afectat în mod direct. Instanţa a admis această procedură de urgenţă”, a spus avocatul Dan Cimpoeru la REALITATEA TV.

130 de medicamente noi, cele mai multe împotriva cancerului, diabetului sau bolilor de inimă ar trebui introduse pe noua listă de tratamente compensate şi gratuite. Sunt tratamente descoperite în lume în ultimii ani, unele dintre ele foarte scumpe, dar care pot salva vieţi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/statul-invins-de-bolnavii-de-cancer_1464590.html#ixzz34zibRJtl