Si-au castigat dreptul la viata!

Bolnavii de cancer care au dat statul în judecată ca să primească gratuit tratament de ultimă generatie, au luat astăzi medicamentele de la farmacie. Casa Naţională de Asigurări le-a trimis medicamentele la două săptămâni după decizia magistraţilor.

Alţi pacienţi aşteaptă de un an tratamente noi. Şi vor şi ei să dea statul în judecată, pentru că altfel văd că nu primesc ajutor.

Medicamentele de care au nevoie ca să rămână în viaţă costă 10.000 de lei pe săptămână, dar acum le-au obţinut gratuit, cu reţetă de la medic. Succesul obţinut de cei şapte bolnavi de cancer dă curaj şi altor pacienţi să dea statul în judecată

„Cei care ne-au contactat până acum sunt în jur de 150 de pacienţi. Şi cu siguranţă nu o sa-i refuzăm pentru că noi îi reprezentăm şi noi trebui să îi susţinem”, spune Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Bolnavilor de Cancer.

„Dacă sunt situaţii similare în instanţele de judecată, potrivit acestui principiu, ar trebui să dea soluţii similare”, afirmă Dan Cimpoeru, avocatul pacienţilor.

Alţi pacienţi nu au fost însă la fel de norocoşi. În 2013 o altă pacientă cu cancer de piele a avut câştig de cauză în instanţă, dar statul a amânat acordarea tratamentului până când femeia a murit.

Vizualizati Stirea VIDEO

IMG_20140701_095704