Un sistem de sanatate care, în loc sa salveze vieti, face victime – Comunicat de Presa

Alianta Pacientilor Cronici din Romania-APCR – regreta tragedia de la Piatra-Neamț si transmite condoleanțe familiilor îndurerate! În același timp condamna ferm sistemul de sănătate dar și specialiștii politruci care etalează la TV soluții imediate, dar de fapt nu se întâmplă nimic, doar câștig politic de imagine! Acum toți acești politruci au câștigat imaginea sumbra de la Piatra-Neamț!

Sistemul de sănătate este o rana deschisa, asemeni unei arsuri profunde si invadata de viermi

Rănile sistemului de sănătate din Romania sunt vechi, moștenite si continuu scurmate, adâncite si extinse de diverși politruci, de-a lungul a peste 30 de ani. Sistemul de sănătate a fost si se afla sub o asidua tortura prin incompetenta, nepăsare si mize politice. Noi pacienții suntem in centrul sistemului dintr-un singur punct de vedere: rănile lui se regăsesc pe trupul nostru, infecțiile lui sunt infecțiile noastre. Cancerul din acest sistem metastazează tot in noi, pacienții. Iar in timp ce noi murim deși am avea șanse la viată, acest sistem bolnav este resusciat cat sa facă loc viermilor care îl devorează pentru binele comun al partidului, oricare ar fi acela. Niciodată nu s-a dorit restructurarea completa a sistemului  si transformarea sa intr-un sistem de sănătate funcțional. Niciodată sănătatea nu a fost considerată o investiție, ci un cost. Si mai rău, sănătatea romanilor a ajuns in mainile întinse ale unor obscuri membri de partid, mâini întinse nu să ajute, ci mâine întinse care să cerșească funcții.

 

Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, reprezintă aceeași veche rana a sistemului, care s-a deschis sub presiunea infecției din interior. Pana când autoritățile nu vor tăia in carne vie, pana când nu vor înțelege ca a bandaja superficial rănile nu reprezintă o soluție, pana când lipsurile nu vor fi asumate, noi, pacienții, si medicii, vom continua sa resimțim rănile adânci ale acestui sistem si viermii care l-au invadat: vom arde de vii in spitale, vom muri de cancer pulmonar înainte sa fim diagnosticați si vom fi uciși lent de infecții nosocomiale care au pus stăpânire pe spitale. Durerea e a noastră si a celor dragi noua, nu a sistemului,  iar daca nu o rostim nici acum, nu ne rămâne decât sa număram  zilnic decesele premature, exact așa cum o facem acum din cauza pandemiei.

 

APCR cere de urgenta Guvernului României, tuturor partidelor parlamentare sa hotărască urgent soluții imediate, reale si care sa nu fie doar declarații politice. Noi pacienții , ne-am săturat de luptele politice date pe viată și cadavrele noastre și de aceea cerem masuri imediate altfel, vom acționa prin toate metodele si procedurile legale pentru a ne apară viețile puse în pericol de lupta politica! Spitalele trebuie sa fie conduse de profesioniști, angajați în baza unui concurs , si nu de politruci si lipitori de afișe care-si primesc răsplata implicării in viața unui partid sau altul! Vom avea la nesfârșit ,,accidente” si nu vom beneficia de un sistem de sănătate cu strategii corecte si coerente!

Opriți genocidul, Domnule Președinte! Este strigatul disperat al pacienților din Romania, care-si vad viața pusa in pericol de un sistem de sănătate condus de ani buni de amatori si iresponsabili! Dumneavoastră sunteți ultima reduta de încredere a romanilor care va obliga sa luați atitudine, imediat și categoric! Nu mai permiteți politrucilor, indiferent de culoarea politica, sa va omoare poporul, cel care v a ales în aceasta suprema demnitate publica! Treceți peste importanta câștigului politic dedicat campaniei și întoarceți-va fata către poporul care plânge. Deznădejdea si minciunile politicienilor l-au copleșit si tensiunea este maxima!

Nu avem acces la investigații si tratamente, monitorizarea noastră de către specialiști este aproape de zero, iar goana noastră de la o farmacie la alta pentru a ne găsi ,,pilula” salvatoare, face posibila infectarea noastră si a altora cu virusul Covid-19. Unde este responsabilitatea ministeriala pe care ați absolvit-o de pedepse, prin legi ,,strâmbe”?

Dumnezeu sa ne ajute!

,