Scrisoare Deschisa – Primaria Generala a Municipiului Bucuresti / ASSMB / CLMB

Scrisoare deschisa, Bucuresti, 05.09.2017

 

Catre: Primaria Generala a Municipiului Bucuresti/ ASSMB/CLMB

Subiect: Spitalul Colentina

De la: Alianta Pacientilor Cronici din Romania – APCR

 

Stimate Doamne/Stimati Domni,

Am luat la cunostinta despre tensiunile create in Spitalul Colentina din Bucuresti de noua conducere numita abuziv si colorata politic, despre declaratia doamnei manager, Silvi Ifrim, facuta catre medici si anume „Binele pacientului este o lozincă”, despre presiunea exercitata asupra medicilor care au indraznit sa expuna situatia reala din spital, despre demisia unor medici de exceptie. Toate aceste motive determina  Alianta Pacientilor Cronici din Romania-APCR – sa ceara urgent schimbarea conducerii interimare a spitalului cu o conducere noua, instalata prin concurs si nu prin numire directa de catre primarul general.

Spitalele din ASSMB nu sunt feude de partid sau ale primariei capitalei, ele sunt un bun public sustinute din contributiile si taxele noastre la sistemul de sanatate. Destabilizarea unui spital, care functiona in normalitate cu medici de exceptie care au decis sa renunte la mirajul occidentului si sa lucreze in tara lor si pentru poporul lor, este o crima impotriva cetatenilor acestei tari, comisa in numele si din interese politice!!!

Indiferent de culoarea politica, APCR doreste ca sistemul de sanatate sa fie urgent depolitizat, iar criteriul de baza in conducerea sistemului sa fie competenta, nu culoarea politica. Facem un ultim apel la intrarea in normalitate, rezervandu-ne dreptul de a protesta prin toate caile legale vizavi de aceste ,,colorate” abuzuri. Avem speranta ca sesizarea noastra va fi dezbatuta in regim de urgenta si vor fi luate cele mai corecte si legale masuri. Atragem atentia ca vom supraveghea atent  evenimentele in desfasurare.

 

Biroul de presa APCR.

0723240223

0728960148

,